موقع الدي في دي العربي

الموقع الأكثر تطوراً في مجال الترفيه والتسلية وهو أحد مواقع شبكة منتديات مكتوب، تابع أحدث أخبار الأدب والفن الأفلام والمسلسلات، الرياضة، البرامج والألعاب، الفضائيات والاتصالات، العلوم واللغات، شاركنا آرائك مع محبي الفن والثقافة ، انضم الآن



موضوع مغلق
صفحة 11 من 24 الأولىالأولى ... 9 10 11 12 13 21 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 151 إلى 165 من 356
Like Tree0Likes

الموضوع: ***عيادة التغذيه العلاجيه للسمنه والنحافه ولمختلف الامراض الطبيه***

  1. #151
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    المشاركات
    10
    يادكتوره برضه مش عارفه مش راضيه تردى عليا بخصوص ان لو عندك عياده ولا لا

  2. #152
    الصورة الرمزية no300
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    2,173
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sara adel 500 مشاهدة المشاركة
    يادكتوره برضه مش عارفه مش راضيه تردى عليا بخصوص ان لو عندك عياده ولا لا

    يااخت ساره العياده بره المنتدى وانا هنا برد عليك زي العياده بالظبط
    انت في اي منطقه ممكن ارشحلك اي زميل يتابعك بره المنتدى
    ممتنعة بصفة نهائية عن المشاركة والاجابة عن اى استفسار فى قسم انقاص وزيادة الوزن اى عضو او عضوة او مشرفة او مشرف وحابب يعرف معلومة طبية صحيحة من متخصص او حابب يعمل رجيم طبى وصحى ويحافظ على جسمه بشكل صحيح يتفضل يكتب طلبه فى الموضوع ده


    ****التغديه العلاجيه للسمنه والنحافه ولمختلف الامراض الطبيه****مع دكتوره جنى


    -*-*-عياده الروماتيزم والتأهيل والطب الرياضي مع دكتوره جنى-*-*-


    دكتورة / جنى















  3. #153
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    المشاركات
    10
    انا فى الهرم ولو تعرفى دكتورة كويسه ممكن ترشحيهالى اكون شاااكره

  4. #154
    الصورة الرمزية no300
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    2,173
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sara adel 500 مشاهدة المشاركة
    انا فى الهرم ولو تعرفى دكتورة كويسه ممكن ترشحيهالى اكون شاااكره

    اوك حاضر..........

  5. #155
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    المشاركات
    9
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة no300 مشاهدة المشاركة
    الافطار



    فنجان فول (3ملاعق)مضاف اليه اي نوع من الخضار+1توست


    او


    بيضه مسلوقه +ثمره فاكهه+1توست


    او


    كوب زبادي+ثمره فاكهه


    +


    كوبحليبخاليالدسم+مضافاليهايشاياونسكافيهحسبالرغبه


    العشاء


    كوب زبادي او ثمرتين فاكهه


    الغداء


    اليوم الاول


    سمكه مشويه +3ملاعق ارز +طبق سلطه متوسط


    اليوم الثاني


    خرشوف باللحمه المفرومه +طبق سلطه متوسط


    اليوم الثالث


    6ملاعق فول(مضاف اليها اي نوع من الخضار)+طبق سلطه+ثمره فاكهه


    اليوم الرابع


    طبق خضار(غيرمسبك)+ربع فرخه+طبق سلطه


    اليوم الخامس


    ربع ك بطاطس مسلوقه او مطبوخه(غير مسبك)+طبق سلطه+1توست


    اليوم السادس


    تونه منزوعه الدسم+طبق سلطه متوسط+1توتست


    اليوم السابع


    بيضه مسلوقه+طبق سلطه+1توست

    مرسى اووووى لرد حضرتك
    بس انا كنت عملت التحليل ده من سنه وكنت 12.5
    وكمان كده فى مشكله انا كده عملت رجيم شبيه للرجيم ده من اسبوع ومش جاب نتيجه
    وكمان كنت واخده معاه برشام اسمه ميرابرو
    كل يوم الصبح قبل الفطار بربع ساعه
    مش عارفه حاسه انى ماعنتش بخس مع انى بقالى فترة مش بعمل رجيم

    وكمان انا الاسبوع ده ماعملتش اى حركه غير فى البيت ونزلت يوم الجامعه
    هل ده ليه علاقه انى ماخستش ياعنى تقريبا نصف كيلو

  6. #156
    تاريخ التسجيل
    Apr 2005
    المشاركات
    82
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة no300 مشاهدة المشاركة
    انت وزنك كده مثالي بس واضخ انه مش عاجبك

    وعايز تزيد شويه فاانت اعمل التحاليل اللي كنت طالباها في اول العياده وقولي نتيجتها ايه
    عموما هيا
    براز وسكر
    asot
    hb

    t3 t4 tsh
    ودى نتيجة التحاليل يادكتورة
    fasting blood glucose 90 mg/dl 60-110
    glucose after 2 hours 88 mg/dl 70-120
    haemoglobin 14.6 g/dl 12.5--17.5
    haematocrit (pcv) 45.0 % 41-52
    tt3 124 ng/dl 70 -200
    tt4 8.9 ug/dl 4.5--12.5
    tsh 2.74 uiu/mi 0.3-5
    asot 118 iu/mi 0-240
    stool analysis at night friday
    وانا لو سمحتى عايز اروح لدكتور جسر السويس او عيادتك لان واضح كدة مفيش حاجة وباكل وانا كمان بخس اوى ؟؟؟؟؟ اعمل اية بس باليل اخر تحليل يكون عند سيادتك .

  7. #157
    تاريخ التسجيل
    Apr 2005
    المشاركات
    82
    stool analysis
    macroscpic examination
    colour brown
    odour offenive
    consistency formed
    mucus nil
    blood nil
    fat nil
    pus nil
    worms nil
    undigested food nil
    micrscpic examination
    1.digestion
    vegetable cells few
    starch few
    muscle fibers few
    fat few
    2. Cytology
    pus cells 0-1 /h.p.f
    rbcs 0-1 h.p.f 0-1
    epithelial cells nil
    yeast cells few
    3 .parasites

  8. #158
    تاريخ التسجيل
    Apr 2005
    المشاركات
    82
    وكل دة وجسمى بيقل بينزل اوى وبسرعة يعنى انا نفسى مفتوحة وكان عند 62
    دلوقتى قل بقا 61 وحاسس انى معضم اوى وحاجة تكسف ادام الناس بصراحة انا اتسدت نفسى وجالى احباط لانة بيقل ؟؟؟؟؟؟؟ وانا عايز ازيد
    التعديل الأخير تم بواسطة mada1; 03-12-2010، الساعة 11:09 PM

  9. #159
    الصورة الرمزية Elnagm_Henry
    تاريخ التسجيل
    Feb 2004
    المشاركات
    5,919
    السلام عليكم
    اتمنى حل لزياده الوزن
    الجنس:ذكر
    الطول:177
    الوزن:63
    العادات الغذائيه:على حسب اليوم بس غالبا 3 وجبات يوميا
    عملت دايت قبل كده ولا لا:لا
    عملت انظمه غذائيه لوحدك ولا مع طبيب:لا
    الانشطه اللي بتعملها :شغل و كمبيوتر فى البيت وكنت بلعب جيم وذاد وزنى 3 كيلو
    والمده اللي بتمارسها اد ايه:6 شهور بالجيم
    عندك مشاكل صحيه:لا والحمد لله
    ايه هيا؟ ولو في ادويه؟لا
    تعاني من ضغط ; سكر:الحمد لله لا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة no300 مشاهدة المشاركة

    عملت تحليل قبل كده علشان نحدد سبب النحافه ايه
    عملت تحليل بول وكان كويس
    سكر : 84
    اتش بى : 13:5
    براز : كان عندى امبيبا وبقالى اسبوع بتعالج منها باخد علاج اسمه فيورازول

    ياريت لو اسم مكمل غذائى كويس لانى بكون بره البيت لفتره طويله ومليش فى اكل التيك اواى
    ومستعد ارجع الجيم تانى لو فى امل



  10. #160
    الصورة الرمزية الفارس الجريح33
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    623
    حقيقي ربنا يجازيكي كل خير
    موضوعك رائع ومفيد جدا جدا
    ليا إستفسار عن موضوع السمنة
    الجنس: ذكر
    الطول:174

    الوزن:110
    السن:27
    العادات الغذائيه:الفطار السعه 1 ظهرا والغداء الساعه 12 منتصف الليل وممكن أي حاجه في النص واللحوم مره كل أسبوع فقط

    عملت دايت قبل كده ولا لا: أه عملت دايت وخسيت 10 كجم فقط وكنت بقلل أكلي للنصف وكنت باكل كل شئ لكن مكنتش بمشي
    عملت الدايت لوحدك ولا مع طبيب: كان مع طبيب باإبر الصينيه وأعطاني شريط برشام لكن أنا كنت بخاف من العلاج أخدت منه مره واحدة فقط

    الانشطه اللي بتعملها ايه: قليل الحركه أحيانا وبتحرك أحيانا
    والمده اللي بتمارسها اد ايه:مش ثابت لإني مش شغال اليومين دول بدور علي شغل
    عندك مشاكل صحيه: لا الحمد لله كله تمام لكن زمان كنت بتعالج بالكرتيزون كان عندي تعب في العصب السابع في الوجه وكنت بعمل جلسات كهربه وبعدين عملت عمليه في العصب السابع بس ده وأنا في تالته إعدادي ودلوقتي انا تمام الحمد لله
    اي ملاحظات عايز تضيفها:أنا عاوز نظام بفيدني مع العلم إني السمنه عندي في الكرش هو أكتر حاجه عاوزها تنزل وكمان منطقة العانه لكن الصدر كويس والأفخاد إلي حد ما كويسه أرجوكي أنا عاوز أخس لكن بدون أي أدوية وبالنسبه لنظام الأكل قوليلي إسم الطعام يعني بلاش تقوليلي كل كربوهيدرات وبروتين وألياف أنا بصراحه معرفش غير إسم الطعام وقوليلي بدائل مع العلم إننا ناس علي أدنا يعني اللحمه أو اللحوم عموما مرة كل أسبوع يعني لحم مشوي وفراخ مشويه والحاجات دي مش عندنا بصراحه أنا عايش في قرية يعني ناس شعبيين

    أنا طبعا أسف بس هي دي حياتي
    وربنا يجازيكي كل خير يادكتورة
    في رعاية الله



  11. #161
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة no300 مشاهدة المشاركة
    احتمال كبير يكون بسبب كده او بسبب حاجه تانيه
    اعملي التحاليل دي ضروري
    hb
    asot
    t3 t4 tsh
    سكر وبراز

    نعالج السبب الاول ان وجد وبعد كده نعالج الاعراض
    شكرا ع المساعده
    طيب
    هى ايه التحاليل دى
    hb
    asot
    t3 t4 tsh
    لو تحاليل دم مش هينفع لانى لسه عامل عمليه تثبيت فقرات
    وسحبوا منى دم كتير جدا وتعبت بصراحه من كتر التحاليل
    وحطولى الفراشه اللى بتتحط فى العرق عشان يوصلوا التحاليل والمسكنات عن طريق الفراشه دى
    فانا تعبت جدا
    فبعد اذنك قوليلى اعمل ايه غير تحاليل الدم
    وربنا يجزيكى كل خير ان شاء الله





    رابطـــــــة محبـــــــــى مصــــــــر
    أدخل هنــــــــــا



  12. #162
    الصورة الرمزية no300
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    2,173
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة whdki pfdfih مشاهدة المشاركة
    مرسى اووووى لرد حضرتك
    بس انا كنت عملت التحليل ده من سنه وكنت 12.5
    وكمان كده فى مشكله انا كده عملت رجيم شبيه للرجيم ده من اسبوع ومش جاب نتيجه
    وكمان كنت واخده معاه برشام اسمه ميرابرو
    كل يوم الصبح قبل الفطار بربع ساعه
    مش عارفه حاسه انى ماعنتش بخس مع انى بقالى فترة مش بعمل رجيم

    وكمان انا الاسبوع ده ماعملتش اى حركه غير فى البيت ونزلت يوم الجامعه
    هل ده ليه علاقه انى ماخستش ياعنى تقريبا نصف كيلو
    ماتحدش ادويه كده من نفسك
    واعمل الدايت لو حابب

  13. #163
    الصورة الرمزية no300
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    2,173
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mada1 مشاهدة المشاركة
    stool analysis
    macroscpic examination
    colour brown
    odour offenive
    consistency formed
    mucus nil
    blood nil
    fat nil
    pus nil
    worms nil
    undigested food nil
    micrscpic examination
    1.digestion
    vegetable cells few
    starch few
    muscle fibers few
    fat few
    2. Cytology
    pus cells 0-1 /h.p.f
    rbcs 0-1 h.p.f 0-1
    epithelial cells nil
    yeast cells few
    3 .parasites


    تحتها حاجه ولا كده بس مكتوب في التحاليل
    بقيه التحاليل سليمه جداااااااااااااا الحمد لله
    بص انت محتاج تلعب حديد وتزود كتله العضلات عندك
    روح لاقرب جيم عندك والعب حديد بناء مش حديد هدم
    وتابع معايا

  14. #164
    الصورة الرمزية no300
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    2,173
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة elnagm_henry مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم
    اتمنى حل لزياده الوزن
    الجنس:ذكر
    الطول:177
    الوزن:63
    العادات الغذائيه:على حسب اليوم بس غالبا 3 وجبات يوميا
    عملت دايت قبل كده ولا لا:لا
    عملت انظمه غذائيه لوحدك ولا مع طبيب:لا
    الانشطه اللي بتعملها :شغل و كمبيوتر فى البيت وكنت بلعب جيم وذاد وزنى 3 كيلو
    والمده اللي بتمارسها اد ايه:6 شهور بالجيم
    عندك مشاكل صحيه:لا والحمد لله
    ايه هيا؟ ولو في ادويه؟لا
    تعاني من ضغط ; سكر:الحمد لله لا



    عملت تحليل بول وكان كويس
    سكر : 84
    اتش بى : 13:5
    براز : كان عندى امبيبا وبقالى اسبوع بتعالج منها باخد علاج اسمه فيورازول

    ياريت لو اسم مكمل غذائى كويس لانى بكون بره البيت لفتره طويله ومليش فى اكل التيك اواى

    ومستعد ارجع الجيم تانى لو فى امل
    انت وزنك 63 وطولك 177 مش كده
    عموما دواء الديدان بياخد اسبوعين كمل العلاج واعمل تحليل تاني ونشوف العدوى اختفت ولا لا
    علشان تزود وزنك
    واعمل باقي التخاليل

  15. #165
    الصورة الرمزية no300
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    2,173
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة adwosey مشاهدة المشاركة
    شكرا ع المساعده
    طيب
    هى ايه التحاليل دى
    hb
    asot
    t3 t4 tsh
    لو تحاليل دم مش هينفع لانى لسه عامل عمليه تثبيت فقرات
    وسحبوا منى دم كتير جدا وتعبت بصراحه من كتر التحاليل
    وحطولى الفراشه اللى بتتحط فى العرق عشان يوصلوا التحاليل والمسكنات عن طريق الفراشه دى
    فانا تعبت جدا
    فبعد اذنك قوليلى اعمل ايه غير تحاليل الدم
    وربنا يجزيكى كل خير ان شاء الله
    طيب ارتاح شهر واعمل التحاليل دي لانها ضروريه ومفيش غير تحليل البراز لو تقدر تعمله دلوقتي وتقولي نتيجتوه ايه
    ولحد اما تعمل التحاليل كل اكل صحي
    اعتمد على الفاكه والخضار وقلل من اللحوم
    واشرب 2 كوب لبن في اليوم

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك