موقع الدي في دي العربي

الموقع الأكثر تطوراً في مجال الترفيه والتسلية وهو أحد مواقع شبكة منتديات مكتوب، تابع أحدث أخبار الأدب والفن الأفلام والمسلسلات، الرياضة، البرامج والألعاب، الفضائيات والاتصالات، العلوم واللغات، شاركنا آرائك مع محبي الفن والثقافة ، انضم الآن



+ الرد على الموضوع
صفحة 4 من 7 الأولىالأولى ... 2 3 4 5 6 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 46 إلى 60 من 93
Like Tree2Likes

الموضوع: عيادة الحميــات ..د.حمدى مبروك

  1. #46
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    74
    ارجو الافادةيا دكتور
    اخي عمرة اربع سنوات و اربع شهور منذ ان ذهب الي الحضانة بدأ يعيا بس العادي يعني بتاع الاطفال نزلات برد غالبا بيتعدوا من بعض المهم اخر مرة تعب فيها بدا الموضوع من الانف بيشتكي انه مش عارف يتنفس او بيشن حسب وصفة وبعدين بطنة بتوجعة وتسخن بطنة اولا ثم يسخن باقي جسمة ونروح نكشف عند دكاترة الاطفال واحد قال احتقان في الزور والتاني قال نزلة فيروسية وياخد مضاد حيوي وتخف الكحة و السخونة وتفضل حكاية الانف انه بيشن وساعات كان يسخن لوحدة من غير اي شكوي بس دة قليل المهم مرة سخن ورحنا كشفنا عند دكتورة اطفال فقالت انه كويس وانه معندوش حاجة وطلبت تحليل دم و تحليل بول عشات تتأكد فتحليل الدم crp: 96 وصورة الدم الكاملة كانت كويسه ماعدا ارتفاع في كرات الدم البيضة wbc:16.3 و تحليل البول كويس ماعدا rbc:8-10 & pus cells :1-3 الدكتورة قالت بدل ما نعمل مزرعة ودي هتاخدفترة احنا هندية مضاد حيوي قوي لمدة اسبوع لانه كمان ضعيف ومش هيستحمل كمية الدم اللي محتاجاها المزرعة وكتبتلة fortum1gm & unictam375mg لمدة اسبوع حقن في الوريد عن طريق الكالونة لانه كان بياخد خمس حقن في اليوم وبعد انتهاء الاسبوع عدنا التحليل تاني فطلع الcrp=6 فاستمرينا علي العلاج لمدة ثلاثة ايام ومعدناش التحليل تاني كان تشخيص الدكتورة ميكروب في الدم وبعدها بأقل من تلات شهور لاحظنا ان جسمة كان دافي بس مش بيشتكي من حاجة بس الحرارة نزلت لوحدها وهو مشتكاش فسكتنا المهم بعدها هو اخد برد ورحنا كشفنا والكتور قال انه احتقان في الزور كان فعلا بيكح جامد ودافي بس السخونه برضه نزلت بسرعة المهم كتبله علاج وخف نسبيا ماعدا اثر الكحة بسيط يعني اللي هي بتظهر لما ينام قليل يعني المهم بعدها باسبوع بدأ يشتكي من الانف نفس الشكوي السابقة انه مش عارف يتنفس بيشن المهم رحنا كشفنا انف و اذن وحنجرة والكتور قال مفيش حاجة بس اعملوا اشعة اللحمية المهم رحنا عدنا التحاليل تاني من نفسناالمهم طلع عنده لحمية متوسطة وال crp :24 & esr fh :12 sh :25 & asot :negative و تحليل البول كويس ماعدا +rbc :1-3 & pus cells : 2-4 &amorphous :urates المهم هو في نفس اليوم بطنه وجعتة و بدأت تسخن وبعد كدة جسمة سخن فرجعنا لدكتور الانف والاذن فقال عندة نزلت برد و ان ال crp مرتفع علشان كده وكتبله مضاد حيوي lincocin وبالمناسبه هل المضاد الحيوي ده مناسب لسنه خاصة انه مكتوب علية adult المهم احنا مديناهوش المضاد الحيوي لان احنا قلنا نروح لدكتورة الاطفال اللي كشف عندها قبل كدة علشان نعمل مزرعة دم بالرغم من انه اخد اللينكوسين قبل كدة لان اسنانة كانت بتوجعة في نفس الفترة برضة والدكتوره قالت عاملين خراج بس مينفعش نخلع في السن ده عشان كدة كتبت اللينكوسين ومسكن اخر عند الالم ولكنة الان لا يشتكي من الاسنان فما رأيك يا دكتور اعذرني يمكن الكلام مش مرتب لكن انا بحاول افتكر ادق التفاصيل وبعدين كنت عايزة أسأل عن الcrp هو بيوضح ان في التهاب في الجسم فما رأيك في تشخيص الدكتورة ميكروب في الدم وكيف نستطيع تحديد مكان الالتهاب هل الاسنان ممكن تكون السببفي ارتفاع الcrp بالرغم من انة مش بيشتكي منهم حاليا وهو سخن و هل توصي بأي تحاليل اخري وهل الحالة مقلقة؟ ارجو سرعة الرد و نأسف للاطاله جعلة الله في ميزان حسناتك

  2. #47
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة walid9375 مشاهدة المشاركة
    السيد الدكتور المحترم
    اعانى من رعشة من الاكتاف ووجع في العظام و الزور منذ فترة و قد اخذت حقن فولتارين و كونجيستال و كومتريكس و لكن تذهب بعض الاعراض ثم تعود الرعشة و التكسري في العظام و الاكتاف


    عزيزى السائل...عزا للتأخير

    هذه الاعراض تحتاج الى عمل بعض التحاليل
    1- esr
    2- crp
    3- asot

    بعد عمل التحليل ان شاء الله يكون فيه حل

    الدواء من الطبيب ...والشفاء من الله
    د.حمدى مبروك

  3. #48
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة shakramon مشاهدة المشاركة
    انا عندى 20 سنه من حوالى 10 شهور حسيت بالم فى ركبتينى ومش بيظهر الالم الا لما اجى اصلى اثنا تنى رجلى عن التحيات
    روحت لدكتور طلب منى عده تحاليل
    asot : 1200
    esr : H1 : 9
    H2: 25
    crp : 0.4
    قالى عندك حمى روماتيزميه
    وادانى علاج ومضادات حيويه ( معادا البنسلين ) لانه قالى ان الامر مش محتاج خصوصا ان مش عندى esr مرتفع
    برضه مش جاب نتيجه والنسبه مش راضيه تنزل
    ادانى علاج تانى بس ده عشان التهاب الركبه والحمد الله جاب نتيجه كويسه فى ابطال الالم لكن برضه النتيجه مش راضيه تنزل
    المهم بعد فتره رجع الم الركبه تانى
    روحت ليه تانى قالى انت حاله غير
    وعلى فكره فى دكتورين قبله قاله بره نفس الكلام انك حاله غريبه
    مش عارف بصراحه اعمل ايه
    على فكره انا عامل التحاليل كذا مره قبل كده وفى كذا معمل تحليل
    ياريت حل



    عزيزى السائل...عزرا للتأخير
    ASOT=Ant-streptolysinc o titre
    هو عباره عن اجسام مضاده بيكونها الجسم فى حالات الاصابه ببكتريا
    Group A streptococcus=Streptococcus pyogenes

    وهذه البكتريا تسبب امراض كثيره منها
    1-rheumatic feverحمى الروماتيزميه
    2-scarlet fever حمى قرموزيه
    3-erysipelas حمره
    4-glomerulonephritis
    5-Bacteral endocarditis
    وهو الميكروب السبحى
    النسبه الطبيعيه = اقل من 200
    والاصابه بالميكوب السبحى تؤدى الى إرتفاع ASOT اكثر من 200 لفتره طويله وتبدأ فى النزول تدريجياً
    ممكن الاتسان الطبيعى تكون النسبه عنده مرتغعه ...نعم ممكن بعد الاصابه بالبكتيرا الجسم بيكون اجسام مضادة ...Antibodies وتستمر فتره 6 اشهر او اكثر
    فارتفاع نسبته تعنى فقط انه كان هناك التهاب بالميكروب السبحى خلال الشهور العده الماضيه ، و لا تعنى وحدها وجود مضاعفات للميكروب
    و ايضا لا علاقه لها بشده المرض...لا يكفى وحده ابدا لتشخيص مرض حمى الرماتزميه

    الدواء من الطبيب...والشفاء من الله
    د.حمدى مبروك
    التعديل الأخير تم بواسطة د.حمدى مبروك; 09-02-2011، الساعة 01:14 AM

  4. #49
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة bateti مشاهدة المشاركة
    ارجو الافادةيا دكتور
    اخي عمرة اربع سنوات و اربع شهور منذ ان ذهب الي الحضانة بدأ يعيا بس العادي يعني بتاع الاطفال نزلات برد غالبا بيتعدوا من بعض المهم اخر مرة تعب فيها بدا الموضوع من الانف بيشتكي انه مش عارف يتنفس او بيشن حسب وصفة وبعدين بطنة بتوجعة وتسخن بطنة اولا ثم يسخن باقي جسمة ونروح نكشف عند دكاترة الاطفال واحد قال احتقان في الزور والتاني قال نزلة فيروسية وياخد مضاد حيوي وتخف الكحة و السخونة وتفضل حكاية الانف انه بيشن وساعات كان يسخن لوحدة من غير اي شكوي بس دة قليل المهم مرة سخن ورحنا كشفنا عند دكتورة اطفال فقالت انه كويس وانه معندوش حاجة وطلبت تحليل دم و تحليل بول عشات تتأكد فتحليل الدم crp: 96 وصورة الدم الكاملة كانت كويسه ماعدا ارتفاع في كرات الدم البيضة wbc:16.3 و تحليل البول كويس ماعدا rbc:8-10 & pus cells :1-3 الدكتورة قالت بدل ما نعمل مزرعة ودي هتاخدفترة احنا هندية مضاد حيوي قوي لمدة اسبوع لانه كمان ضعيف ومش هيستحمل كمية الدم اللي محتاجاها المزرعة وكتبتلة fortum1gm & unictam375mg لمدة اسبوع حقن في الوريد عن طريق الكالونة لانه كان بياخد خمس حقن في اليوم وبعد انتهاء الاسبوع عدنا التحليل تاني فطلع الcrp=6 فاستمرينا علي العلاج لمدة ثلاثة ايام ومعدناش التحليل تاني كان تشخيص الدكتورة ميكروب في الدم وبعدها بأقل من تلات شهور لاحظنا ان جسمة كان دافي بس مش بيشتكي من حاجة بس الحرارة نزلت لوحدها وهو مشتكاش فسكتنا المهم بعدها هو اخد برد ورحنا كشفنا والكتور قال انه احتقان في الزور كان فعلا بيكح جامد ودافي بس السخونه برضه نزلت بسرعة المهم كتبله علاج وخف نسبيا ماعدا اثر الكحة بسيط يعني اللي هي بتظهر لما ينام قليل يعني المهم بعدها باسبوع بدأ يشتكي من الانف نفس الشكوي السابقة انه مش عارف يتنفس بيشن المهم رحنا كشفنا انف و اذن وحنجرة والكتور قال مفيش حاجة بس اعملوا اشعة اللحمية المهم رحنا عدنا التحاليل تاني من نفسناالمهم طلع عنده لحمية متوسطة وال crp :24 & esr fh :12 sh :25 & asot :negative و تحليل البول كويس ماعدا +rbc :1-3 & pus cells : 2-4 &amorphous :urates المهم هو في نفس اليوم بطنه وجعتة و بدأت تسخن وبعد كدة جسمة سخن فرجعنا لدكتور الانف والاذن فقال عندة نزلت برد و ان ال crp مرتفع علشان كده وكتبله مضاد حيوي lincocin وبالمناسبه هل المضاد الحيوي ده مناسب لسنه خاصة انه مكتوب علية adult المهم احنا مديناهوش المضاد الحيوي لان احنا قلنا نروح لدكتورة الاطفال اللي كشف عندها قبل كدة علشان نعمل مزرعة دم بالرغم من انه اخد اللينكوسين قبل كدة لان اسنانة كانت بتوجعة في نفس الفترة برضة والدكتوره قالت عاملين خراج بس مينفعش نخلع في السن ده عشان كدة كتبت اللينكوسين ومسكن اخر عند الالم ولكنة الان لا يشتكي من الاسنان فما رأيك يا دكتور اعذرني يمكن الكلام مش مرتب لكن انا بحاول افتكر ادق التفاصيل وبعدين كنت عايزة أسأل عن الcrp هو بيوضح ان في التهاب في الجسم فما رأيك في تشخيص الدكتورة ميكروب في الدم وكيف نستطيع تحديد مكان الالتهاب هل الاسنان ممكن تكون السببفي ارتفاع الcrp بالرغم من انة مش بيشتكي منهم حاليا وهو سخن و هل توصي بأي تحاليل اخري وهل الحالة مقلقة؟ ارجو سرعة الرد و نأسف للاطاله جعلة الله في ميزان حسناتك

    CRP=C-Reactive Protein

    C-Reactive Protein, is a test which measures the concentration in blood serum of a special type of protein produced in the liver that is present during episodes of acute inflammation or infection. In the body

    هو اختباريقيس معدل تركيز نوع من البروتين فى الدم
    وهو ليس مخصص لمرض معين وهو يزداد فى وجود

    acute inflammation or infection. In the body عدوى ميكروبيه او إلتهبات بالجسم

    النسبة الطبيعية

    less than 0.6 mg/dL

    مطلوب تحليل
    1- ESR
    2-ASOT
    الدواء من الطبيب...والشفاء من الله
    د.حمدى مبروك

  5. #50
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    المشاركات
    160

    ارجوكم طمنونى الموضوع قلقنى جدا جدا

    باختصار انا عندى علبه حلاوه فاضيه كبيره ال 2 كيلو بخزن فيها لنشون وبحطه فى الثلاجه طرنشات المهم سفرت لمده اسبوعين ونسيت العلبه دى بره الثلاجه وهى مقفوله لمده اسوعين وجواها اللنشون ولما رجعت بعد اسبوعين فتحتها طلع حاجه زى الغاز كده كتير هبت اول ما فتحت الغطا الى كان مقفول كويس جدا لمده اسبوعين اول ما طلعت حاجه زى الغاز كده من العفن الى جواها رميتها علطول على الارض انا دلوقتى مرعوبه وميته من الخوف لانى الى اعرفه ان الحجات الى بتبقا معفنه دى والحجات المقفول عليها من فتره بيبقا متخزن جواها بكتريا وميكروبات سامه بتصيب الرئه بالسرطان او بتؤدى الى الموت بعد كام يوم زى ما بيحصل فى المقابر الفرعونيه والحجات المقفوله من زمان
    والى زود خوفى النهارده هو انى صحيت من النوم النهارده ولقيت عندى التهاب فى الحلق والحلق احمر هو بيجيلى سعات كتير لما بيكون عندى برد نفس الالتهاب ده فى الحلق لكن مش عارفه الالتهاب ده جه النهارده بسبب البكتريا السامه الى دخلت من العلبه لما فتحتها ولا هو برد عادى محتاره وخايفه اروح اكشف ولا اعمل ايه واكشف تخصص ايه بالضبط ولا الموضوع بسيط حد سبق وحصل زى كده وشاف البخار او الغاز الى بيطلع من علبه معفنه ومقفوله من زمان
    ارجوكم طمنوننى

  6. #51
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193
    ارجوكم طمنونى الموضوع قلقنى جدا جدا
    باختصار انا عندى علبه حلاوه فاضيه كبيره ال 2 كيلو بخزن فيها لنشون وبحطه فى الثلاجه طرنشات المهم سفرت لمده اسبوعين ونسيت العلبه دى بره الثلاجه وهى مقفوله لمده اسوعين وجواها اللنشون ولما رجعت بعد اسبوعين فتحتها طلع حاجه زى الغاز كده كتير هبت اول ما فتحت الغطا الى كان مقفول كويس جدا لمده اسبوعين اول ما طلعت حاجه زى الغاز كده من العفن الى جواها رميتها علطول على الارض انا دلوقتى مرعوبه وميته من الخوف لانى الى اعرفه ان الحجات الى بتبقا معفنه دى والحجات المقفول عليها من فتره بيبقا متخزن جواها بكتريا وميكروبات سامه بتصيب الرئه بالسرطان او بتؤدى الى الموت بعد كام يوم زى ما بيحصل فى المقابر الفرعونيه والحجات المقفوله من زمان
    والى زود خوفى النهارده هو انى صحيت من النوم النهارده ولقيت عندى التهاب فى الحلق والحلق احمر هو بيجيلى سعات كتير لما بيكون عندى برد نفس الالتهاب ده فى الحلق لكن مش عارفه الالتهاب ده جه النهارده بسبب البكتريا السامه الى دخلت من العلبه لما فتحتها ولا هو برد عادى محتاره وخايفه اروح اكشف ولا اعمل ايه واكشف تخصص ايه بالضبط ولا الموضوع بسيط حد سبق وحصل زى كده وشاف البخار او الغاز الى بيطلع من علبه معفنه ومقفوله من زمان
    ارجوكم

    اختى السائله لا تقاقى -- وضع الانشن او اى مواد غذائيه اخرى داخل علب مغلقه يؤدى الى عفن هذه المواد الغذائيه بواسطة البكتريا او الفيروسات او الفطريات وهى تفرز مواد سامه و غزات داخل العلب--ممايؤدى الى ارتفاع ضغط الهواء داخل العلب--وعند فنحها تحرج الغزات وبعض البكتريا من العلبه --وعند استنشاقها قد لا تؤدى اى شيء--او تؤدى الى التهاب الحلق او الزور----ولاكن عند اكلها تؤدى الى امراض خطيره (التسمم الغذائى )
    الدواء من الطبيب..والشفاء من الله
    د.حمدى مبروك

  7. #52
    الصورة الرمزية mohamed4ever200
    تاريخ التسجيل
    Jan 2006
    المشاركات
    91
    ممكن نمرة حضرتك ومكان العيادة

  8. #53
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193

    حاضر

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mohamed4ever200 مشاهدة المشاركة
    ممكن نمرة حضرتك ومكان العيادة
    نمرة التليفون - 0103073582

  9. #54
    تاريخ التسجيل
    Feb 2008
    المشاركات
    170
    اعانى من costochondritis منذ خمس سنوات هل من حل

  10. #55
    تاريخ التسجيل
    Dec 2011
    المشاركات
    1
    هناك حامل فى الشهر 8 وعندها حمى تيفوديه سالمونيا ما هو العلاج المناسب لهذه الحاله مع انها اخذت عقار اسمباموكس 1000 لمده شهر وظلت التحاليل كما هيا وجود حمى

  11. #56
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Abu mido مشاهدة المشاركة
    اعانى من costochondritis منذ خمس سنوات هل من حل
    هى التهاب فى غضروف الضلع..ويسأل فيها اطباء العظام او الرماتيزم

  12. #57
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    193
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mostafakamel85@yahoo.com مشاهدة المشاركة
    هناك حامل فى الشهر 8 وعندها حمى تيفوديه سالمونيا ما هو العلاج المناسب لهذه الحاله مع انها اخذت عقار اسمباموكس 1000 لمده شهر وظلت التحاليل كما هيا وجود حمى
    عزيزى برجاء ارسال صوره للتحليل

  13. #58
    تاريخ التسجيل
    Jun 2012
    المشاركات
    4
    اختى عندها 21 سنه
    درجه الحراره حوالى 40 بقالها 10 ايام
    عملنا تحاليل وظائف كبد وطلع سليم
    وبول وطلع سليم
    ن فيه قىء من المضاد الحيوى وعندها حرقان عند التبول فقط وعملنا سونار على البطن والحوض والمثانه
    ومقطعيه على البطن والجهاز البولى
    الاعراض
    ارتفاع الحراره
    بلغم بقاله يومين
    الام فى الركبه
    الادويه التى اخدتها
    تثانيك كبسولات ومحلول وريدى
    خوافض حراره وادويه ترجيع
    فلومكس حقن وعملها حساسيه جلديه
    سدرو فار وعملها ترجيع

  14. #59
    تاريخ التسجيل
    Jun 2012
    المشاركات
    4
    هى اتحجزت فى حميات حلوان النهارده بس لسه مش عارفين عندها ايه

  15. #60
    تاريخ التسجيل
    Jun 2012
    المشاركات
    4
    التحاليل التى طلبها الدكتور
    بروسمبين تحليل دم
    وبول وبراز
    ولسه مطلعتش

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك