موقع الدي في دي العربي

الموقع الأكثر تطوراً في مجال الترفيه والتسلية وهو أحد مواقع شبكة منتديات مكتوب، تابع أحدث أخبار الأدب والفن الأفلام والمسلسلات، الرياضة، البرامج والألعاب، الفضائيات والاتصالات، العلوم واللغات، شاركنا آرائك مع محبي الفن والثقافة ، انضم الآن



مشاهدة نتائج الإستطلاع: إيه رأيك فى الموضوع ده ؟

المصوتون
37. أنت لم تصوت في هذا الإستطلاع
  • مفيد و يفضل متثبت

    34 91.89%
  • مالهوش لزمه

    3 8.11%
+ الرد على الموضوع
صفحة 1 من 21 1 2 3 11 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 301
Like Tree0Likes

الموضوع: ►╣╬═أنت═تسأل═و═نحن═نجيب═╬╠◄

  1. #1
    الصورة الرمزية TheGhostFish
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    المشاركات
    2,682

    ►╣╬═أنت═تسأل═و═نحن═نجيب═╬╠◄



    الموضوع ده علشان لو أى حد عنده مشكلة صغيرة أو كبيرة
    فى كود أو أى حاجة لها علاقة بالفيجوال بيزيك 6.0
    و كذلك لو حد طالب module بتعمل حاجة
    معينة أو ActiveX .........و إلخ
    و سنقوم بتلبية الطلبات أنا والأستاذ محمد سيد طبعا بعد ما اتفقت معاه

    .:.


    ***





  2. #2
    الصورة الرمزية msayed2004
    تاريخ التسجيل
    Jan 2006
    المشاركات
    658
    طبعا أحنا هنحاول على قد ما نقدر نلبى طلباتكم , والحكايه دى كمان هتبقى مفيده فى موضوع عدم أستعمال الـ Components يعنى لما حد يطلب DLL و لا OCX ممكن أحنا نوصل لبديل بالـ APIs وكده أحسن طبعا.


  3. #3
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    انا كنت عايز اسئل هل ممكن the ghost fish
    يوريني الكود بتاع تفريق الورق اللي هو عمله
    و علي فكره انا شغال تمام الحمد لله وربنا يسهل

  4. #4
    الصورة الرمزية TheGhostFish
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    المشاركات
    2,682
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة A.B.D
    انا كنت عايز اسئل هل ممكن the ghost fish
    يوريني الكود بتاع تفريق الورق اللي هو عمله
    و علي فكره انا شغال تمام الحمد لله وربنا يسهل
    إتفضل يا باشا
    الكلام ده فى Module

    كود PHP:
    Public Type Players
        Cards
    (1 To 13) As Byte
        Name 
    As String
    End Type

    Public Player(1 To 4) As Players

    Public Function Wazza3()
        
    Dim A(1 To 52) As Boolean   '3alashan law el card etwazza3et
                                    '
    2abl keda matetwazza3she tany
                                    
    'Default value ----> False
        Dim x As Byte
        Randomize
        For i = 1 To 4
            For j = 1 To 13
    RL:         x = Int((52 * Rnd()) + 1)
                If A(x) = True Then GoTo RL
                A(x) = True
                Player(i).Cards(j) = x
            Next j
        Next i
    End Function 

    و طبعا أنا هنا مش معتمد على ال dll اللى انت بتستخدمه
    و ناتج الكلام ده لما تعمل call للfunction
    حيتسجلك فى كل لاعب رقم الأوراق بتاعته
    يعنى لو عايز مثلا رقم الورقة الثامنة لللاعب الثالث يبقى
    كود PHP:
    Player(3).Cards(8
    و رقم الورقة يعنى من1 إلى 10 و الولد و البنت و الشايب بتوع ال Spades يأخذوا الأرقام من 1 إلى 13
    و نفس الحكاية للهارت من 14 إلى 26
    و الكارو من 27 إلى 39 و التريفل من 40 إلى 52

    و بعد كده نفترض إنك حاطط ImageList فيها صور أوراق الكوتشينه بنفس الترتيب السابق و لكن من 0 إلى 51 بدلا من 1 إلى 52
    و كذلك عندك array من ال image من 0 إلى 51 زى ما فى الكود اللى بعتهولى
    يبقى حترص الورق هكذا

    كود PHP:
    For 1 To 4
        
    For 1 To 13
            Set image1
    ((1) * 13 1).Picture imagelist1.ListImages.Item(player(i).Cards(j)).Picture
        Next
    Next 

    و لو عايز تهرب من الكلكعة و ال i-1 ...
    يبقى خلى ال index بتاع ال 52 صورة يبقى من 1 إلى 52 بدلا من 0 إلى 51 و كذلك ال index بتاع الصور فى ال imagelist من 1 إلى 52 بدلا من 0 إلى 51
    و ده طبعا حيريحك بعد كده علشان لما الموضوع يتكلكع ممكن تتلخبط

    و لو فيه أى استفسار أنا فى الخدمة
    التعديل الأخير تم بواسطة TheGhostFish; 10-10-2006، الساعة 05:00 AM

  5. #5
    الصورة الرمزية TheGhostFish
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    المشاركات
    2,682
    و على فكرة أنا أنصحك تشتغل بالطريقة دى بدلا من الdll اللى بتستخدمه ده علشان يبقى الشغل من مجهودنا بدلا من معادلات جاهزة
    و كمان الطريقة دى أقصر و أسهل من الModule اللى انت لاقيتها و بعتهالى

  6. #6
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    انا احييك بجد انت راجل ممتاز و الطريقه اللي انت عملتها هايله وشكرا اوي علي انك كتبتلي الطريقه واحسن حاجه فيها حوار الورق اللي ميتكررش توزيعه ده جامد اوي
    وبالنسبه لل dll انا معايا السورس كود بتاعو وتقريبا عدلت فيه كل حاجه علي حسب احتياجات اللعبه يعني انا مش بستخدم بس غير الصور بتاعة الكروت المتخزنه جواه و الموضوع هيبقي كتير اوي لو انا مستخدمتوش
    وشكرا مره تانيه و اي استفسار انا هرجعلك تاني يا كبير

  7. #7
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    انا استخدمت طريقتك لكن كل مره بيطلع
    player(i).cards(j)
    بصفر
    وبالتالي كل الصور بتبقي نفس الكارت انا حاولت اغير طريقه كتابة الكود لكن مفيش فايده
    كل مره بتبقي صفر
    ارجو انك تشوف الموضوع ده و ترد عليا

  8. #8
    الصورة الرمزية hashem897
    تاريخ التسجيل
    Dec 2005
    المشاركات
    1,151
    يعني وبعدين معاكم ... اية المواضيع الجامدة دي يا جماعة ... وكلها فيجول 6 .. ..طيب عايزين شغلكم دة بقا علي الفيجول دوت نت بجد انا اتشرف اني في منتدي فيه اعضاء زيكم
    الف شكر علي المواضيع الجامدة دي والي الامام
    التعديل الأخير تم بواسطة hashem897; 10-10-2006، الساعة 06:50 PM

  9. #9
    الصورة الرمزية TheGhostFish
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    المشاركات
    2,682
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة A.B.D
    انا استخدمت طريقتك لكن كل مره بيطلع
    player(i).cards(j)
    بصفر
    وبالتالي كل الصور بتبقي نفس الكارت انا حاولت اغير طريقه كتابة الكود لكن مفيش فايده
    كل مره بتبقي صفر
    ارجو انك تشوف الموضوع ده و ترد عليا
    تلاقيك نسيت تعمل Call للدالة Wazza3 قبلما ترص الصور :sly00000:

  10. #10
    الصورة الرمزية TheGhostFish
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    المشاركات
    2,682
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hashem897
    يعني وبعدين معاكم ... اية المواضيع الجامدة دي يا جماعة ... وكلها فيجول 6 .. ..طيب عايزين شغلكم دة بقا علي الفيجول دوت نت بجد انا اتشرف اني في منتدي فيه اعضاء زيكم
    الف شكر علي المواضيع الجامدة دي والي الامام
    يا راجل مانتا اللى قايم بكل شغل الدوت نت فى المنتدى
    مين قدك dumbbells

  11. #11
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة TheGhostFish
    تلاقيك نسيت تعمل Call للدالة Wazza3 قبلما ترص الصور :sly00000:
    ايوه فعلا انا عملتها واشتغلت تمتام و الف شكر

  12. #12
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    اخي the ghost fish معلش مغلبك معايا بس انت اللي عملت الموضوع ده فلازم تستحمل
    هل الداله اللي انت عملتها ديه لازم كل مره تطلعلي عدد نواتج 52 لان احيانا بوزع الكروت يتوزع52 واحيانا 20 واحيانا 44 و شغاله بمزجها
    هل الموضوع ده من الداله ولا ايه
    واتمني تكون فهمتني
    التعديل الأخير تم بواسطة A.B.D; 11-10-2006، الساعة 04:42 AM

  13. #13
    الصورة الرمزية TheGhostFish
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    المشاركات
    2,682
    أهى الfunction شغالة 100 100 و بتوزع ال52 ورقة
    http://www.geocities.com/g_h_o_s_t_f...zi3ElWara2.zip

  14. #14
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    شكرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

  15. #15
    الصورة الرمزية A.B.D
    تاريخ التسجيل
    Feb 2005
    المشاركات
    858
    هل ممكن ابرمج برامج للهاتف المحمول الذي يعمل بنظام سيمبيان عن طريق الفيجوال بيزيك 6
    وهل ممكن احول برنامج عامله بالفيجوال 6 ليعمل علي هذا النوع من الهواتف
    ولو ممكن ياريت تقولولي ازاي
    وطبعا الف شكر ليكو حتي لو مساعدتونيش بجد انتو قايمين بمجهود جبار في المنتدي

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك