موقع الدي في دي العربي

الموقع الأكثر تطوراً في مجال الترفيه والتسلية وهو أحد مواقع شبكة منتديات مكتوب، تابع أحدث أخبار الأدب والفن الأفلام والمسلسلات، الرياضة، البرامج والألعاب، الفضائيات والاتصالات، العلوم واللغات، شاركنا آرائك مع محبي الفن والثقافة ، انضم الآن



+ الرد على الموضوع
صفحة 99 من 142 الأولىالأولى ... 49 89 97 98 99 100 101 109 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1,471 إلى 1,485 من 2117
Like Tree24Likes

الموضوع: ۞…۝…۞ اجـــراءات وخطـــوات زواج المصـــري مــن اجنبيــة ۞…۝…۞

  1. #1471
    الصورة الرمزية mido almasry
    تاريخ التسجيل
    May 2011
    المشاركات
    43
    مع ان موضوعك مش في المكان الصح و هينقفل انهرده بس هرد عليك
    مش لازم صور فرح و ان وجد صور ليك انت و هيه مع عائلتك يكون افضل و ان لم يوجد ايضا فخش معاها شات بالكاميرا و تكون قاعد مع العائلة و تاخد برنت سكرين فيها سكرين الكاميرا بتاعتها و سكرين الكاميرا بتاعتك مع العائلة و هذا يوفي بالغرص





  2. #1472
    تاريخ التسجيل
    Jun 2011
    المشاركات
    4
    الله يخلييييييييييييييييك
    بس انت متاكد من الكلام دا 100% ياباشا ؟
    وهل دا عن تجربه ؟
    يااااااااااااارب تكون متاكد تبقى ريحت قلبى والله

  3. #1473
    تاريخ التسجيل
    Jun 2011
    المشاركات
    4
    وياريت ياباشا تعرفنى فين المكان الصح للموضوع
    عشان لسه عندى اساله كتير محتاج اعرفها وعشان لو الموضوع اتقفل اروح المكان الصح

  4. #1474
    الصورة الرمزية mido almasry
    تاريخ التسجيل
    May 2011
    المشاركات
    43

  5. #1475
    تاريخ التسجيل
    Jun 2011
    المشاركات
    4
    انا اسف ياباشا بس دا اخر رد فى الموضوع هناك كان يوم 30 مارس
    يعنى مفيش حد بيرد على الاستفسارات هناك

  6. #1476
    الصورة الرمزية IronCobra
    تاريخ التسجيل
    May 2007
    المشاركات
    1,781
    اولا اقرا مواضيع المنتدي بالتفصيل هتلاقي ردود مفصلة علي حالتك ثانيا لو سالت السوال اللي انت عايزة هتلاقي ناس كتير بترد عليك.

  7. #1477
    الصورة الرمزية so_late
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    المشاركات
    298
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة magico_delpiero مشاهدة المشاركة
    1. شهادة عدم ممانعة من سفارة الطرف الاجنبى تتضمن السن وتاريخ الميلاد والديانة والحالة الاجتماعية [ ويجوز ان يأتى بها من بلده ويتم الترجمة والتوثيق من السفارة المصرية فى بلده وموثقة من الخارجية المصرية ] وهذه الشهادة تفيد بعدم ممانعة حكومة هذا الطرف الاجنبى على هذا الزواج .
    2. شهادة اثبات الديانة [ حيث لا يجوز للمسلم الزواج من الملحدين أى لابد ان تكون أهل كتاب ] فى حالة الزوجة أجنبية والزوج مصرى .
    فى حالة ان الزوج هو الأجنبى والزوجة مسلمة لا بد من شهادة اشهار الاسلام .
    3. وجود ختم افادة على الباسبور .
    4. عدد (5) صورة شخصية لكل من الزوج والزوجة .
    5. شاهدين بالغين سن الرشد أكبر من (21) سنة .
    6. موافقة ولى الأمر إذا كانت الزوجة أقل من (21) سنة .
    لو سمحت يا اخى ممكن توضيح بخصوص النقطه دى

    لو خطيبتى سنها 19 سنه لازم موافقة ولى الامر؟ مع العلم ان فى بلدها ممكت تتجوز لواحدها من سن 18 سنه
    ارجو الافاده لمن له الخبره فى مثل هذه المواضيع وجزاكم الله خيرا

    " لا اله الا الله الحليم الكريم لا اله الا الله العلى العظيم لا اله الا الله رب السماوت السبع ورب العرش العظيم "

  8. #1478
    الصورة الرمزية ابويوسف1@
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    7,230
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة EEGGYYPPTTIIAANN مشاهدة المشاركة
    انا اسف ياباشا بس دا اخر رد فى الموضوع هناك كان يوم 30 مارس
    يعنى مفيش حد بيرد على الاستفسارات هناك
    حتى لو اخر رد من السنه الى فاتت ده لا يعنى تجاهل الاسئله المهمه او الجديده
    كل الموضوع ان الاسئله مكرره والعضو لا يكلف نفسه عناء البحث فى الموضوع السؤال بيتم الاجابه عليه اكتر من 10 مرات ده غير ان سؤالك الرد عليه موجود فى الصفحه الاولى للموضوع

    لو اخذت بنصيحة الاخ IronCobra افضل من انتظار الرد. بفضل الله كل الاسئله مجاب عليه من قبل فقط عليك البحث
    واى سؤال جديد سيتم الرد عليك بأذن الله
    رجــــــــاءً
    عــدمـ ارسال رسائل خاصة بالاستفسرات ووضعها فى المكانـ المناسبـ وسوف اقوم بالرد عليها
    إنـ شــاء اللهـ
    *****************



    *****************




    (( لا تكتب( إنشاء) الله و لكن إن شاء الله لان (الإنشاء) هو الخلق و التكوين تعالى الله
    عن ذلك علوا كبيرا ))











  9. #1479
    الصورة الرمزية ابويوسف1@
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    7,230
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة so_late مشاهدة المشاركة
    لو سمحت يا اخى ممكن توضيح بخصوص النقطه دى

    لو خطيبتى سنها 19 سنه لازم موافقة ولى الامر؟ مع العلم ان فى بلدها ممكت تتجوز لواحدها من سن 18 سنه
    ارجو الافاده لمن له الخبره فى مثل هذه المواضيع وجزاكم الله خيرا

    لو رجعت لاول مشاركه فى الموضوع هتعرف الرد على سؤالك بدون احتياج لرد الاخرين وعناء الانتظار

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة tamo_ مشاهدة المشاركة
    ¨'*•~-.¸¸,.-~*' السلام عليكم ورحمة الله وبركاته¨'*•~-.¸¸,.-~*'
    «»«»«»«»«»«»«»

    حصـــــــــريا

    اجراءات زواج المصري من اجنبية
    والخطوات والاوراق اللازمة لانهاء عقد الزواج وتوثيقه
    طبقا لاحكام القانون المصري

    «»«»«»«»«»«»«»




    الشروط والاجراءات والاوراق اللازمة لعقد وتوثيق الزواج بين مصري مسلم وامراة اجنبية غير مسلمة

    تتم عملية عقد الزواج و توثيق عقد الزواج
    في وزارة العدل بميدان لاظوغلي بالقاهرة - مكتب زواج الاجانب - الدور الرابع

    1- حضور الزوج والزوجة بشخصهما
    ( يمكن تحرير توكيل اذا كان احد الطرفين بالخارج )

    2- وجود شاهدين عدل بالاضافة الى طابع أسرة
    ( يتم شرائه من مجمع التحرير بالقاهرة )

    3- ان يكون فرق السن بين الزوجين مناسبا ويفترض الا يزيد عن 25 عاما
    4- يجب ان تكون اقامة الزوجة الاجنبية في مصر بغرض غير السياحة
    ( يتم الحصول على ختم بالاقامة المؤقتة على جواز سفرها من ادارة الجوازات والهجرة بمجمع التحرير بالقاهرة )
    5- الا يقل سن الزوج والزوجة عن 21 عاما
    6-تقديم شهادة من الطرف الاجنبي ( الزوجة ) الراغب في الزواج من سفارته بحالته الاجتماعية وسنه وديانته
    (يجب شهادة بأثبات الديانة سواء مسيحية او يهودية
    لان القانون يمنع الزواج من ملحدة )

    7- تقديم شهادة أخرى من الطرف الأجنبي ( الزوجة ) الراغب في الزواج من سفارته تفيد عدم ممانعة دولتها في الزواج

    بعد اتمام الاوراق والاجراءات المطلوبة يتم التوجه وزراة العدل الكائنة بميدان لاظوغلي بالقاهرة
    ( مكتب زواج الاجانب- الدور الرابع )
    وتتم كافة الاحراءات السابقة في مكتب زواج الاجانب

    بعد الانتهاء من انهاء وتوثيق عقد الزواج واستلام العقد يتم ختمه من الشهر العقاري المختص والكائن بجوار نقابة المحامين بالقاهرة ثم يتم توثقية من أي مكتب توثيق تابع لوزارة الخارجية المصرية

    وبعد الانتهاء من كافة اجراءات التوثيق يتم استيفاء باقي الاجراءات في سفارة الزوجة الاجنبية وكل سفارة لها اشتراطاتها وطلباتها الخاصة لانهاء اجراءات الزواج عن طريقها
    حتى يكون الزوج جاهزا من الناحية القانونية للسفر والالتحاق بزوجته


    «»«»«»«»«»«»«»

    «»«»«»«»«»

    «»«»«»

  10. #1480
    الصورة الرمزية so_late
    تاريخ التسجيل
    Nov 2007
    المشاركات
    298
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ابويوسف1@ مشاهدة المشاركة
    لو رجعت لاول مشاركه فى الموضوع هتعرف الرد على سؤالك بدون احتياج لرد الاخرين وعناء الانتظار
    اخى ابو يوسف شكرا جزيلا للاهتمامك بالرد. واضح ان حضرتك اختلط عليك السؤال انا فعلا قريت المشاركه دى بس الى فهمته ان لازم تكون الزوجه 21 ماعدا الامريكيه.ممكن تتجوز وهى 18 سنه. انا خطيبتى بلغاريه وعندهم ممكن تتجوز لوحدها من سن 18 سنه ودا كان سؤالى هل الاستثناء دا للامريكان بس ولا للبلاد الى القانون بتاعها بيسمح للجواز فى السن دا.دا بالاضافه ان فى مشاركات تانيه بتقول ان ممكن الزواج لو الزوج اقل من 21 يعنى فى استثناءات

    الاخ الكريم قال فى حاله اذا كان السن اصغر من 21 هتحتاج موافقة ولى الامر. تتعمل ازاى الموافقه دى ؟

    دا كان سؤالى وسامحنى على ضيق افقى

    ولك جزيل الشكر
    التعديل الأخير تم بواسطة so_late; 11-06-2011، الساعة 11:27 PM

  11. #1481
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المشاركات
    221
    اذا كان حد ناوى يروح يوثق عقد الزواج من وزارة العدل الايام دى لابد انه ياخد معاه تقرير طبى من مسنشفى حومى ليه هو وزوجته اسمه شهاده طبيه ودى بتتعمل بصورة جواز السفر للزوجين وصورتين شخصيتين و15 جنيه رسم الشهاده الواحده لان دى مطلوبه دلوقتى

  12. #1482
    تاريخ التسجيل
    Apr 2011
    المشاركات
    221
    خطوات زواج المصرى من بولنديه فى مصر
    الى المقبلين على الزواج من بولنديات فى مصر
    اليكم خطوات الزواج من بولنديه من الالف الى الياء
    1- متطلبات تحضرها الزوجه من بولندا
    1- شهادة اثبات الديانه اذا كانت الزوجه مسيحيه او شهاده من الازهر الشريف فى حالة اعلان اسلامها
    2-شهادة الميلاد
    3- شهادة اثبات الحاله وتكون فيها خانه واحده لاسم الزوج يراعى فيها كتابة الاسم كالتالى
    اسم الاب ثم اسم الجد ثم اسم العيله ثم اسمك وهى دى الظريقى الصحيحه حتى لا تلجا الى تغيير الشهاده

    متطلبات يحضرها الطرف المصرى
    البطاقه الشخصيه
    الباسبور
    الخطوات بالتفصيل
    1- يتم ترجمة الوثائق الثلاثه وهم شهاده الديانه واثبات الحاله الاجتماعيه وشهادة الميلاد وذلك فى جمعية الصداقه المصريه البولنديه بميدان سفير بجوار ماكدونالدز ويمكن ارسال الوثائق بالايميل الى م
    ير الجمعيه واستلامها فى اليوم التالى وتكلفة الورقه 150 جنيه
    ايميل الجمعيه egyptian_polish@hotmail.com attention Mr,Mamoud Aman
    وبعد الترجمه يتم التوجه الى السفاره وتقديم الورق يتم دفع الرسوم وهى 512 جنيه للورقه الواحده فيكون المجموع لل3 ورقات 1600 جنيه
    وبعد اسبوع يتم استلام الاوراق ثم يتم التوجه الى مكتب التوثيق سواء فى احمد عرابى او الترجمان وتوثيق الورقه الواحده ب 11 جنيه فيكون المجموع 66 جنيه
    ثم يتم التوجه الى ميدان التحرير وختم الاسبور من الدور الثانى شباك 42 بختم لغير اغراض السياحه
    ثم التوجه الى مكتب البريد بالدور الارضى وشراء طابع اسره ب50 جنيه ثم المترو الى محطة سعد زغلول وعمل كشف طبى للزواج فى مركز طبى زينهم ثم التوجه الى وزارة العد بجميع الاوراق بالدور الرابع وتوثيق العقد وسوف تحتاج 6 صور وصورتين للباسبور واقمة الزوجه وصورتين للبطاقه الخاصه بيك واتنين شهود ورسم العقد 70 جنيه
    وبعد استلام العقد يتم ترجمة العقد ئم توثيقه من الشهر العقارى بجوار نقابة المحامين ثم التوثيق من الترجمان وترجمته للبولنديه ثم تقديمه للقنصليه واستلامه بعد اسبوع وبعد ذلك تسافر الزوجه لوتثيقه فى السجل المدنى فى بلدها وترسل الى الزوج النسخه الخاصه بيه والتى بيها يقدعلى فيزا اذا كان يرغب فى السفر
    تلك هى جميع الخطوات من الالف الى الياء وربنا يوفق الجميع

  13. #1483
    الصورة الرمزية samerinu
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    المشاركات
    870
    طيب انا عندي استفسار مهم جدا انا عايز اعرف خطوات الزواج الاسلامي من اجنبية ان شاء الله هتشهر اسلامها في الازهر ونتجوز اسلامي باذن الله انا عايز اعرف الاوراق المطلوبة فيه ناس قالتلي ان محتاجين بس ورقة اشهار الاسلام بتاعتها والبطاقة او الباسبورت بتاعي والباسبورت بتاعها واتنين شهود بس مش عارف ده صح ولا لا ارجو الرد والتوضيح اروح فين واجي منين والورق المطلوب وشكرا جزيلا

  14. #1484
    الصورة الرمزية samerinu
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    المشاركات
    870
    ان شاء الله الزوجة من النمسا اوروبية ده بس للتوضيح

  15. #1485
    الصورة الرمزية samerinu
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    المشاركات
    870
    طيب انا عندي استفسار مهم جدا انا عايز اعرف خطوات الزواج الاسلامي من اجنبية ان شاء الله هتشهر اسلامها في الازهر ونتجوز اسلامي باذن الله انا عايز اعرف الاوراق المطلوبة فيه ناس قالتلي ان محتاجين بس ورقة اشهار الاسلام بتاعتها والبطاقة او الباسبورت بتاعي والباسبورت بتاعها واتنين شهود بس مش عارف ده صح ولا لا ارجو الرد والتوضيح اروح فين واجي منين والورق المطلوب وشكرا جزيلا
    ان شاء الله الزوجة من النمسا اوروبية ده بس للتوضيح
    مع العلم اني هتجوزها اسلامي لان ده الاهم بالنسبة ليا ومعنديش طموح اروح النمسا انا رحت مرتين وحابب اقعد في مصر يعني مش محتاج السفارة النمساوية في اي حاجة ايه الورق اللي مطلوب تجيبوا من هناك معاها وهي جاية وانا ايه الورق اللي مطلوب مني هنا ارجو الرد من السادة المحترمين


الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك