موقع الدي في دي العربي

الموقع الأكثر تطوراً في مجال الترفيه والتسلية وهو أحد مواقع شبكة منتديات مكتوب، تابع أحدث أخبار الأدب والفن الأفلام والمسلسلات، الرياضة، البرامج والألعاب، الفضائيات والاتصالات، العلوم واللغات، شاركنا آرائك مع محبي الفن والثقافة ، انضم الآن



+ الرد على الموضوع
صفحة 8 من 11 الأولىالأولى ... 6 7 8 9 10 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 106 إلى 120 من 157
Like Tree1Likes

الموضوع: كــــــــــنــــــــــدا ..+.. استفسارات السفر الى كندا....

  1. #106
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    معلومة جديدة بالنسبة للدراسة في كندا...يناقش الآن البرلمان الكندي وقف التصريح بالدراسة في كندا للطلبة الوافدين من البلاد التي اعطتهم كندا تصريح بالدراسة علي أراضيها اكثر من مائة الف تصريح خلال منذ عام ٢٠٠٠ والقرا من المتوقع الموافقة عليه لفتح فرص لدول امريكا الاتينية للدراسة فيها..والدول هي..
    المانيا
    غانا
    عمان
    السعودية
    روسيا
    ليبيا
    تونس
    مصر
    غينا بيساو
    المجر
    باكستان
    الهند
    الصين
    اندونيسيا
    تايلاند
    بيلا روسيا
    نيجيريا
    كما وضعت قوانين جديدة للطلبة الراغبين بالهجرة اثناء دراستهم بكندا لمنحهم الاقامة الدائمة..وستعلن القوانين الجديدة في تلك المواضيع اوائل عام ٢٠١٠..
    لا تندم ابداً على معرفه أي شخص في حياتك ............

    فالناس الجيدون يعطونك ...السعادة"

    والناس السيئون يعطونك ...التجربه"

    أما أسوء الناس فيعطونك ....درسا"

    "وأفضل الناس يعطونك "ذكريات جميلة تحفر في ذاكرتك للأبد..
    ---------------------------------------------------------------------
    لاحول ولاقوة الا بالله...

  2. #107
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة victor ahlawy مشاهدة المشاركة
    ليه استفتار بخصوص السفر لكندا انا طالب فى كليه الحقوق وسمعت ان طلبه حقوق ملهمش سفر لكندا عشان مينفعش نشتغل محامين لنه لازم نكون درسين حقوق فى كندا طب ممكن اشتغل ايه غير محامى وفى كندا برده الرجاء الرد
    السلام عليكم اخي الفاضل..ينفع الهجرة الي كندا بوظيفة محامي ولكن ستكون هجرتك فقط الي مقاطعة كيبيك.ولكن يمكنك بعد الوصول الانتقال الي اى مقاطعة اخري تريد الاقامة فيها.لان المقاطعات الانجليزية حسب قوانين الهجرة الجديدة تقبل فقط المهن التي يحتاجها السوق..ومهنة محامي في المقاطعات الانجليزية غير مطلوبة..الصعوبة في هجرة كيبيك هي ان تتقن اللغة الفرنسية..والفرصة بتكون كبيرة لقبول طلبك في حالة وجود اطفال..بالتوفيق.

  3. #108
    الصورة الرمزية profilerpasha
    تاريخ التسجيل
    Apr 2008
    المشاركات
    2,440
    Shokran ya Omar 3ala al efada almohema




    What a long blurry life !!!

  4. #109
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أبوشــاهــر مشاهدة المشاركة
    مشكور اخي الكريم علي هذه المعلومات الرائعة
    عندي سؤال

    بالنسبة لتقديم اللجوء الانساني في كندا بالنسبة للفلسطينية كيف الامر بيتم

    ومن لديه معلومات بهذا الخصوص يحكيلي
    السلام عليكم..يتم التقدم بطلب اللجوء الانسانى(السياسي)لاى مكتب من مكاتب المفوضية العليا لشئون الاجئين التابعة للأمم المتحدة..وايضا بداية من عام ٢٠٠٧ يقبل فروع هيئة الصليب الاحمر طلبات اللجوء..معلوماتي ان معظم الاخوة الفلسطينين والسودانيين تقدموا بطلبات اللجوء من مكتب المفوضية بالقاهرة..ومنهم من حصل علي اللجوء في كندا او استراليا..ولكن اذا كنت راغب في الحصول علي بطاقة لاجي ومن ثم تحصل علي الاقامة الدائمة في كندا فيجب عليك كتابتها اول دولة في طلب اللجوء ليعاد توطينك فيها..وهي الافضل في وجهة نظري للجوء بكافة انواعه..النصيحة التي اود ان اعطيها لاخواني الباحثين عن اللجوء هي/ . .كلما كانت البلد المتقدم منها باللجوء الي اى مكان في العالم فقيرة وغير مسقرة سياسيا واقتصاديا كانت فرصتك في الموافقة علي طلب اللجوء كبيرة..اعرف كثيرا من الفلسطينين تقدموا بطلبات اللجوء من غرب افريقيا وحصلوا علي التاشيرات خلال اربعة اشهر او يزيد قليلاا.تمنياتي بالتوفيق لكم جميعا.

  5. #110
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة profilerpasha مشاهدة المشاركة
    shokran ya omar 3ala al efada almohema
    الاخ الكريم..لاشكر علي واجب.بالتوفيق.

  6. #111
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة omar_farag_70 مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم..يتم التقدم بطلب اللجوء الانسانى(السياسي)لاى مكتب من مكاتب المفوضية العليا لشئون الاجئين التابعة للأمم المتحدة..وايضا بداية من عام ٢٠٠٧ يقبل فروع هيئة الصليب الاحمر طلبات اللجوء..معلوماتي ان معظم الاخوة الفلسطينين والسودانيين تقدموا بطلبات اللجوء من مكتب المفوضية بالقاهرة..ومنهم من حصل علي اللجوء في كندا او استراليا..ولكن اذا كنت راغب في الحصول علي بطاقة لاجي ومن ثم تحصل علي الاقامة الدائمة في كندا فيجب عليك كتابتها اول دولة في طلب اللجوء ليعاد توطينك فيها..وهي الافضل في وجهة نظري للجوء بكافة انواعه..النصيحة التي اود ان اعطيها لاخواني الباحثين عن اللجوء هي/ . .كلما كانت البلد المتقدم منها باللجوء الي اى مكان في العالم فقيرة وغير مسقرة سياسيا واقتصاديا كانت فرصتك في الموافقة علي طلب اللجوء كبيرة..اعرف كثيرا من الفلسطينين تقدموا بطلبات اللجوء من غرب افريقيا وحصلوا علي التاشيرات خلال اربعة اشهر او يزيد قليلاا.تمنياتي بالتوفيق لكم جميعا.
    https://dvd4arab.maktoob.com/f600/1781576.html

    رجاء قراءة هذا الموضوع لزميل فاضل تكلم فيه باستفاضة عن اللجوء بانواعه.جزاه الله وجزاكم كل خير.

  7. #112
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    المشاركات
    1,156
    ألف شكر يا باشا على هذا الموضوع الأكثر من رائع
    بس أنا عندى أستفسار لو تسمح ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ>
    أنا دلوقتى عاوز أهاجر لكندا وفى نفس الوقت أكمل تعليمى فكيف يتم ذلك ؟
    أنا خريج كلية العلوم قسم الكيمياء والفيزياء
    و بالنسبه للعمال المهرة
    أنا الخبرة التى أملكها أثناء الدراسه هى فى مجال السياحه والفنادق
    و بعد الدراسه أعمل منذ 6شهور فى مجال المبيعات

    قبل 25 يناير:
    آه يــا مــصــر يا بــلدى يا حــبـيـبـــتى
    لو مــــسـكـت الـلى مــاسـكه فى أيـده حـلـمى
    قـسما" عـظما" لأرجعلك و أنا على راحتى نافخ صدرى
    ومش هسيب دكر من حكومتك ألا و على قفاه رسمه لكف يدى


    بعد25 يناير:
    آه يــا مــصــر يا بــلدى يا حــبـيـبـــتى
    لو مــــسـكـت الـلى مــاسـكه فى أيـده حـلـمى
    قـسما" عـظما" لأقطعه و ارميه فى الزباله
    عشان خلاص يا مصر بقى فيكى رجالــــه


    من تأليفى و أخراجى و ممنوع النقل


  8. #113
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hoka_spy مشاهدة المشاركة
    ألف شكر يا باشا على هذا الموضوع الأكثر من رائع

    بس أنا عندى أستفسار لو تسمح ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ>
    أنا دلوقتى عاوز أهاجر لكندا وفى نفس الوقت أكمل تعليمى فكيف يتم ذلك ؟
    أنا خريج كلية العلوم قسم الكيمياء والفيزياء
    و بالنسبه للعمال المهرة
    أنا الخبرة التى أملكها أثناء الدراسه هى فى مجال السياحه والفنادق
    و بعد الدراسه أعمل منذ 6شهور فى مجال المبيعات
    السلام عليكم..بالنسبة للهجرة الفيدرال..فلازم يكون خبرتك في مجالك الدراسي اقل شئ خمس سنين..في رعاية الله.

  9. #114
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    المشاركات
    50
    السلام عليكم
    مشكور اخى عمر على موضوعك القيم
    انا عندى سؤال لو شخص وصل كندا بأى نوع من انواع التأشيرات ما هي طرق توفيق اوضاعه فى كندا؟

  10. #115
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة abdosh2000 مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم
    مشكور اخى عمر على موضوعك القيم
    انا عندى سؤال لو شخص وصل كندا بأى نوع من انواع التأشيرات ما هي طرق توفيق اوضاعه فى كندا؟

    السلام عليكم..شرفت اخي الفاضل عبد الحميد..هو الموضوع مش بتاعي لكن انا بحاول اساعد قدر المستطاع..
    هو فيه عدة طرق لتوفيق اوضاعك..فيه طرق شرعية وفيه تحايل علي القانون ...واوبمعني آخر الاستفادة بحجم الحريات الكبير في كندا..وللاسف كثير من العرب والمسلمين بيتحايلوا علي القانون لتوفيق اوضاعهم..خلينا في الطرق الشرعية اولاا..
    ١-الزواج من كندية او اى امراة تحمل بطاقة الاقامة الدائمة.
    لكن لازم تقيم معاها ثلاث سنوات..وفيه كتير وببلاش..وخاصة في الريف الكندي..
    ٢-الحصول علي عقد عمل لكن صعب اليومين دول..لكن لو حصلت عليه ممكن تقدم علي الهجرة من الداخل ومضمونه جدا والوقت بيكون مابين سنتين الي سنتين ونصف..وبعدها بتحصل علي بطاقة الاقامة الدائمة..
    وبيحسب لك نصف المدة التي قضيتها باقامة العمل في الاقامة الدائمة بمعني اذا كنت مقيم اقامة عمل سنتين تحسب لك سنة..
    ٣- الدراسة..وتعامل معاملة اقامة العمل لكن هذا النوع من الاقامات بيتطلب مراسلة جامعات لان الجامعة هي سبب في حصولك علي الاقامة..لكن لو حتدرس علي نفقتك فمش مطلوب منك اى مراسلات..فقط توثيق شهاداتك وتختار اى جامعة تدرس فيها..لكن الدراسة حتكون مكلفة جداااااااااااااا.
    الطرق الغير شرعية حكلم عليها في وقت تاني..علشان حاجات تزعل وتقشعر لها الابدان.في رعاية الله.

  11. #116
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    المشاركات
    1,156
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة omar_farag_70 مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم..بالنسبة للهجرة الفيدرال..فلازم يكون خبرتك في مجالك الدراسي اقل شئ خمس سنين..في رعاية الله.

    ألف شكر يا باشا على سرعة الرد
    بس أنا كان عندى استفسار
    هو أيه الفرق بين الهجرة العاديه والهجة الفيدرال؟
    وانا على فكره كنت روحت سالت فى السفاره على أحسن طريقه ممكن أسافر بيها كندا
    و اتقالى أنى أراسل الجامعات هناك وبعدين هم اللى يرسولى الفيزا
    طب مصاريف التعليم هناك مش غاليه؟
    وينفع وانا رايح بتأشيره دراسه أشتغل عادى يعنى
    1000 شكر

  12. #117
    الصورة الرمزية iamherenow
    تاريخ التسجيل
    Nov 2009
    المشاركات
    954
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hoka_spy مشاهدة المشاركة
    ألف شكر يا باشا على سرعة الرد
    بس أنا كان عندى استفسار
    هو أيه الفرق بين الهجرة العاديه والهجة الفيدرال؟
    وانا على فكره كنت روحت سالت فى السفاره على أحسن طريقه ممكن أسافر بيها كندا
    و اتقالى أنى أراسل الجامعات هناك وبعدين هم اللى يرسولى الفيزا
    طب مصاريف التعليم هناك مش غاليه؟
    وينفع وانا رايح بتأشيره دراسه أشتغل عادى يعنى
    1000 شكر

    السلام عليكم,
    الهجرة العادية - skilled worker - هى انك بتسافر على اساس عقد عمل.
    الهجرة الفيدرال, ان محافظة او مقاطعة هى اللى بتجيبك... مش شركة, و ده برنامج هما عاملينه هناك ان المقاطعات نفسها تجيب مهاجرين. بس طبعا لازم تكون عندك مهارات معينة

    بالنسبة للدراسة, لو هتدرس سنة دراسية كاملة أو فى كلية, هتبقى فى حدود 8 الاف دولار كندى فى السنة - لا رخيصة
    بس انتا بالنسبة لك, احسن حاجه كورسات اللغة - انجليزى او فرنسى.... تاخد كورس هناك فى حدود الفين دولار كندى مثلا, و تقعد على حسه شهرين او 3 شهور.

    بالنسبة للطلبة, فى العموم انتا لو هتدرس أقل من 6 شهور يبقى مش هتاخد تصريح عمل - work permit - لكن لو هتدرس أكتر من 6 شهور, هتاخد تصريح العمل و هتقدر تشتغل حتى 20 ساعة أسبوعيا... يعنى نص الوقت, لان الاسبوع فيه 40 ساعة عمل

    و عموما يعنى بيسمحوا للطلبة انهم يشتغلوا, و الله أعلم
    و ربنا يوفقك باذن الله

    It's time to leave!

  13. #118
    الصورة الرمزية ant_gamal
    تاريخ التسجيل
    Aug 2004
    المشاركات
    1,424
    انا اخر سنه هندسه مدني

    هل التخصص مطلوب في مقاطعات القسم الانجليزي

    ولو للكيبيك في شرط غير اتقان الفرنسيه للذهاب هناك

  14. #119
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة iamherenow مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم,
    الهجرة العادية - skilled worker - هى انك بتسافر على اساس عقد عمل.
    الهجرة الفيدرال, ان محافظة او مقاطعة هى اللى بتجيبك... مش شركة, و ده برنامج هما عاملينه هناك ان المقاطعات نفسها تجيب مهاجرين. بس طبعا لازم تكون عندك مهارات معينة

    بالنسبة للدراسة, لو هتدرس سنة دراسية كاملة أو فى كلية, هتبقى فى حدود 8 الاف دولار كندى فى السنة - لا رخيصة
    بس انتا بالنسبة لك, احسن حاجه كورسات اللغة - انجليزى او فرنسى.... تاخد كورس هناك فى حدود الفين دولار كندى مثلا, و تقعد على حسه شهرين او 3 شهور.

    بالنسبة للطلبة, فى العموم انتا لو هتدرس أقل من 6 شهور يبقى مش هتاخد تصريح عمل - work permit - لكن لو هتدرس أكتر من 6 شهور, هتاخد تصريح العمل و هتقدر تشتغل حتى 20 ساعة أسبوعيا... يعنى نص الوقت, لان الاسبوع فيه 40 ساعة عمل

    و عموما يعنى بيسمحوا للطلبة انهم يشتغلوا, و الله أعلم
    و ربنا يوفقك باذن الله

    السلام عليكم..كلامك صحيح..جزاك الله خير..لكن الدراسة علي النفقة الشخصية في الكليات العملية حوالي ٨٠ الف دولار في السنة..تكاليف الدراسة فقط..الكليات النظرية حوالي ٢٢ الف دولار في السنة..
    تجربة شخصية..انا عملت كورس اربع شهور هايف كلف الدولة وانا مهاجر حوالي ٢١ الف دولار.. بقية كلامك صح جدا قانونا.

  15. #120
    تاريخ التسجيل
    May 2008
    المشاركات
    4,068
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ant_gamal مشاهدة المشاركة
    انا اخر سنه هندسه مدني

    هل التخصص مطلوب في مقاطعات القسم الانجليزي

    ولو للكيبيك في شرط غير اتقان الفرنسيه للذهاب هناك

    السلام عليكم ..التخصص مطلوب والخبرة في نفس مجال دراستك..في الهجرة الفيدرالي..هجرة كيبيك بيشترطوا اللغة والخبرة اقل شئ عام في اى مجال..المهم يكون عندك ٦٨ نقطة ..وفرصتك كبيرة لو فيه اطفال.في رعاية الله.

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك